HTML

Nyílt levél a nyugdíjasokhoz

Nyugdíjas édesapám kérését teljesítve (aki sajnos nem ért a számítástechnikához) hoztam létre ezt a blogot. Célja: a tartalomban található 'nyílt levél' interneten való közzététele és a figyelemfelhívás.

Friss topikok

Linkblog

Kire szavazzanak a nyugdíjasok és akik nem akarnak lopni?

2010.03.21. 19:14 nyugdíj

Visszatekintés a gazdasági sikertelenség szemszögéből a politikára - tőmondatokban:

 

1.) A Németh-kormány előkészítette a demokratikus (pártokra alapozott parlamenti demokrácia elveit alapul vévő) átalakulást fenntartások nélkül.

2.) Antall József és kormánya dilettáns módon a gazdasági következményekkel nem számolva „minden korábbi szerződést felmondott” azzal a jelszóval, hogy a privatizáció majd megoldja a kérdést és fellendülést hoz.

3.) A baloldal juttatta hatalomra a Horn-kormányt, akik ennek ellenére folytatták a korábbiakban kialakított privatizációt ahol a tőkepiac nélküli helyzetbe a két nemzedék által felhalmozott vagyon értékének töredékéért cserélt gazdát. A privatizáció mindenhatósága nem lett megkérdőjelezve. Így a mai közgazdasági új elmélet ki lett játszva, - vagyis a stratégiailag fontos ágazatok korábbi nemzeti előnyt biztosító működése nem lett figyelembe véve és védve! Így a stratégiai előnyt elnyelte a privatizáció…

4.) Az Orbán-kormány fékezte ugyan a téves privatizációt azzal, hogy a„minél előbb mindent adjunk el”-t lassította, de gazdaságpolitikai változást nem vezetett be. Az új választás előtt egy hibás statisztikát adott közre ami szerint „dübörög” a gazdaság, pedig csak a 40 %-os 1990-es visszaesés felét hozta vissza a dübörgés.

5.) A Medgyessy-kormány –mint újra baloldali kormány- az előbbi hibás statisztikára alapozva elkezdett osztogatni. Nem érzékelte azt a tévedést, hogy a gazdaság nem dübörög! A gazdaság elvárt teljesítmény elmaradásának a fő oka az volt, hogy a menedzserekkel a folyamat nem számolt így a privatizációban gazdát cserélt vagyon nagyobb része „tolvajok” kezére került. Aki jókor volt jó helyen (vagyis lopott) és a privatizációban érdem nélkül gazdagodott az még nem jelenti azt, hogy a piacgazdaság viszonyai között is eredményes termelést tud folytatni.

6.) Az újabb baloldali hatalmat hozó választás után nem tárták fel a korábbi tévedést, sőt a személycserék (Gyurcsány) olyan emberek kezére játszotta a hatalmat akik a valódi gazdasági életben nem szerepeltek csak a tolvajokat segítő privatizációban tüntették ki magukat.

7.) Most, hogy megkezdett ketyegni a szociális bomba (2009.január 1.) -amire a Világ pénzügyi válsága csak ráadás és nem alap ok,- a becsületes gondolkodókat szeretném egy táborba gyűjteni azzal a céllal, hogy Magyarországon (Kárpát-medencében) semmi se robbanjon fel.

Előzzük meg a robbanást, de hogyan?

Mik is ezek a célok -tőmondatokban- amik a lényeget jelentik:

Szétválasztani a spekulációt az érdemtől – felfogásilag, emberileg és törvényileg. Az igazság győzelmét érvényre juttatni a közgondolkodásban, az élet minden területén; ezek elemei: tisztázni mi jár a tőkésnek, mi jár a munkásnak; ki lehet jogász, munkanélküli; mi az állam dolga, stb.

A) A deviza és működő tőke feletti rendelkezés jogával a tolvajszándékú tőkét taszítani a becsületest segíteni. Van elég tőke Magyarországon (és környezetünkben) de nagyobbik fele spekulatív utón a privatizációval becstelen embereké jelenleg. A jövőben meg kell a lopott tőkét szorítani külön adókkal (évi 1-2 %) úgy, hogy – vagy kifizetik a különadót még tőkeveszteség esetén is- vagy eladják azt. Ha eladják, akkor azt csak a korábbi privatizációs áron tehetik meg és a vételre a becsületes embereknek kellene lehetőséget biztosítani (következés). A kisemberek tőketársulási lehetősége egy menedzser törvénnyel és egy kamatmentes tőkehitellel megteremthető még ebben a szorult világgazdasági helyzetben is (Hiszen az egy folyamat, ami a nemzeti vagyon becsületes emberekhez kerülését 10-15 év alatt valósítaná meg és ha figyelembe vesszük a lopott vagyon arányát /ami kb. 50 %/ akkor évi 5 %-nyi tőkemozgásról lenne csak szó.).

B) A stratégiai ágazatokat feltárni, visszaállamosítani és a helyzeti előnyt realizálni, pld. energia/élelmiszer karterüzlet a világpiaci árnál 15-20 %-nyi árelőnyt biztosít. A realizált árelőny felét a lakosság ezirányú fejlesztésére lehetne fordítani.

C) A jelenlegi állami szolgáltatások (önkormányzat, egészségügy, oktatás, tömegközlekedés, stb.) területén menedzserek irányításával értékalapú rendszert kialakítani és azt állampolgáronként elszámolva működtetni.

D) Egy visszamenőleges hatályú menedzser törvényt hozni és a bíróságokat (esetleg új bírósági szervezet) kényszeríteni a becsületes vállalkozások és vezetőik valamint a becstelenek szétválasztására. (Az A pontban vázolt különadó útján a jelenlegi pénzügyi válságot a külső hitelezők felé kezelni).

E) Az EU-s pénzekből főleg hasznos kényszerfoglalkoztatást megvalósítani és így a munkanélküli segélyt megszüntetni. A kényszerfoglalkoztatásnál elsősorban a fizikai (kis anyagfelhasználású) munkát előnyben részesíteni!

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: levél kiegészítés nyílt nyugdíjasokhoz

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijasokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr451857344

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: program for better vision Pdf 2017.12.08. 13:03:21

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása