HTML

Nyílt levél a nyugdíjasokhoz

Nyugdíjas édesapám kérését teljesítve (aki sajnos nem ért a számítástechnikához) hoztam létre ezt a blogot. Célja: a tartalomban található 'nyílt levél' interneten való közzététele és a figyelemfelhívás.

Friss topikok

Linkblog

Nyílt levél a nyugdíjasokhoz

2009.03.04. 18:14 nyugdíj

KÉRLEK SZÉPEN, HOGY NYOMTASD KI VAGY OLVASD FEL NYUGDÍJAS SZÜLEIDNEK!

 

 

Szerintem meg van bolondulva a politikai „elit” mert nem jött be a privatizáció utáni gazdasági felemelkedés és az általános jólét, így nem tud mit ígérni! Mivel nincs mihez nyúlniuk (EU követelmény) az elvárások teljesítésére a költségvetés kiadásának nagyobb tételeinek (pld. a nyugdíjak) nyírbálásába akarnak fogni (2008 októberétől 2009 február végéig ez a média fő témája).

Gondolkodó ember az erkölcs alapján (Tízparancsolat 8.pont – „Ne lopj!”) veszi ezt mérlegelésre és ha becsületes (márpedig 3 millió nyugdíjas becsületes) akkor csak a visszatekintés alapján biztos hibák akaróinak számonkérésével párhuzamos megoldást tud elfogadni.

Azt, hogy mit fogadna el az átlagpolgár internetes szavazás útján szeretném kideríteni az alábbi vitaindítóra alapozva:

 

 

 

1. A jobb élet ígérete szellemében csinálták (nem többségi szavazattal) a gazdasági rendszerváltást 15-20 évvel ezelőtt arra alapozva, hogy az egyéni kezdeményezés és vállalkozás hatékonyabb a korábbinál!

Most közel 20 év múlva (a pénzügyi válságtól függetlenül!) kiderült, hogy tévedés volt, mert 15 év múlva (2006-ban) se lett az átlag életszínvonal jobb az 1990-eshez viszonyítva, és azóta csak romlik. Nincs rá magyarázat!

2. A sikertelenség okát a „zseniknek” tartott elemzők (közgazdászok) nem tárták fel a milliókért elkészített dolgozataikba. – A lényeget kikerülték! – Ezért néhány sorban leírva körvonalazom egy gazdasági és két szociális kérdés szűkszavú kifejtésével amelyek az átlagtól nagyobb mértékű hatással bírnak:

2.a) A menedzser törvény hiánya miatt (mint gazdasági kérdés) a vállalkozók között nem lett különbség téve a becsülettel szerzett (leadózott jövedelemből piaci körülmények között vett termelő vagyonnal rendelkező) tőketulajdonosok és a tőkepiac nélküli helyzetet kihasználó „jókor jó helyen” lévő ügyeskedő tőketulajdonosok között (a könnyen szerzett vagyon felélése könnyebb mint versenyképes üzemelése).

Az előbbi igazságtalan helyzetet tartósítja a menedzser törvény hiánya, mert azok a vállalkozók akik cégeket visznek csődbe nincsenek kitiltva a „pályáról” és így a végtelenségig játszhatják a „főnököt” mint KFT vezetők újabb és újabb céglétesítéssel a magánvagyonuk megtartása mellett (a körbetartozás fő oka is ez).

2.b) A hasznot termelő kényszerfoglalkoztatás hiánya (mint egy szociális kérdés) mint a munkanélküliség fő oka.

Mi ez? Nem más mint olyan hasznos munkák állami megszervezése amit kis anyagfelhasználással főleg fizikai erőkifejtéssel lehet végezni és hasznos (vagy hasznos lesz): például csatornázás, útalap készítés, bányászat, stb.

De ezek megszervezése térbeli előkészítést, szigorú normarendszert feltételez és nem fér össze a segélyfolyósítás elvével. ’Aki nem beteg és nem nyugdíjas, az dolgozzon!’ elvet ki kell egészíteni azzal, hogy ’hol’. Jelenleg a kényszerfoglalkoztatás útján jövedelemhez jutók létszámigénye meghaladja a félmillió főt.

2.c) A nyugdíjak reálértékének megtartása -mint másik szociális kérdés- nemcsak a kereskedelmi forgalom miatt és nemcsak az éhenhalás elkerülésének okán szükséges, hanem a „Ne lopj!” – parancsolat erkölcsi kényszere miatt is. A nyugdíjasokat (akik 1990 előtt is dolgoztak) meglopták a privatizációval mert az általuk előállított tőkéből nem kaptak, pedig 1990 előtt a jövedelmük jelentős részét képezte a tőkeosztalék (pld. lakásvásárlás támogatása, üdültetés, kommunális létesítmények ingyenes használata, stb.) mint jövedelem és a nyugdíjak számításának alapja csak a bérjövedelembe korlátozódik. A fenti „meglopott” nyugdíjak reálértéke is csökkent a 13. havi nyugdíjjal együtti mérlegelésnél így a mostani csökkentési szándék újabb lopást jelentene.

Ha nem akarnak a törvényhozók az újabb lopást végrehajtóiként tetszelegni, akkor megtalálják a nyugdíjak reálértékének megtartási módját és magyarázatát. Én például a 3.a pontban vázolom, hogy hogyan legyen ez.

3.a) A privatizációkor piaci értéken aluli áron állami vagyonhoz jutott tőketulajdonos (RT, KFT) törzstőkéinek egy jövedéki adóval sújtása a következő néhány évre (3-5 évre, amíg a válság tart) és ezen  adóbevételt a 13. havi nyugdíjra fordítani. (Vagyis nem minden vagyont adóztatni, a becsületesen szerzettet nem). Ezen új adóhoz a cégbíróságnak kellene megcsinálni az adóalanyi kimutatást a vállalatalapítás okmányai alapján. Természetesen ezen vagyonadó időleges bevezetése tőkekivonást jelent és nem lehet több mint évente 2-3 %-a az érintett tőkének.

3.b) A 13. havi nyugdíj helyett visszaállamosított, visszaállamosítandó szolgáltatási objektumok kedvezményes (2005-2007 év átlagának 90 %-nyi) díjért való termékeladását biztosítani a jövőben (pld. elektromos áram, gáz, víz és csatornadíj, alapvető élelmiszerek, stb). a nyugdíjasok részére. Ez a megoldás ugyan újraállamosítást jelentene de nem a tolvaj bankosok csődjének elkerülésére, hanem a becsület asztalára.

4.a) A fentiekben vázoltak nem hatnak a piacgazdaságra, nincsenek összefüggésben a piaci versennyel így a majmokként viselkedő közgazdászok elméleteit nem zavarják, csak Magyarországon jelentősek.

 

egy nyugdíjas

 

 

Egyre több a robbanás szélén lévő társadalmi feszültség, ebből EGY a 3 millió nyugdíjas megélhetése. Kérem szavazzon, hogy ez ne robbanjon fel!

 

52 komment

Címkék: a levél nyílt nyugdíjasokhoz

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijasokhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr62981491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!!§!! 2009.03.11. 17:36:07

A 3a ponttal fentartásom van mert ezzel a jogtalanul megszerzett értékeket legalizálnák. Szerintem a nyugdijrendszer jó,ötletszrűen minden számítás és hatástanulmány nélkül válltoztatni nem szabad. 2/3 törvény.A nyugdijasok pénzét a rossz gazdasápolitika tette 0-ra 20 év alatt.

NRG44 · http://althir.org 2009.04.01. 01:17:13

A lakótelepről készült fekete fehér kép ugye Dunaújváros?

Amúgy 1et értek.

nyugdíj 2009.04.01. 18:22:32

@NRG44:

Köszönöm az észrevételt! Igen, Dunaújváros.
Nyugdíjas édesapám kérését teljesítve tettem fel a blogot, amennyiben van kedved -nyugodtan reklámozd!

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.04.01. 22:01:54

Bocs, de ez ugye nem azoknak a nyugdíjasoknak szólt, akik 19000 Ft-ért feláldozták az unokáik jövőjét?
Kár ennyi karaktert pazarolni rájuk, elég nekik belinkelni mikor feri táncol.
Üdv Pelikán

NRG44 · http://althir.org 2009.04.01. 23:43:37

Ez olyan igazságtalanság lenne, mint amikor kinéztek Nyitráról a felvidéki magyarok, a 2004 dec 5-ei népszavazás után.

Bajnai Gordon 2009.04.02. 08:54:24

Nagyon okos gondolatok! Hogy ez a Feriéknek eddig hogy nem jutott az eszükbe? Mindenesetre, csókoltatom a kedves édesapját, és nagyon kérem a továbbiakban is segítse tanácsaival a munkámat.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.02. 11:28:43

Egyetértek azzal, hogy a privatizáció alapvetően el volt cseszve, gyakorlatilag szétlopták az országot olyanok, akik ma a közgáz egyetemen tanítanak, mint sikeres vállalkozók - ezeket ma már lehetetlen felelősségre vonni, esetleg egy erkélyről, Dragonovval. Mindannyian ismerjük a kapitalista trükköt, lenyomni az árakat, csődbe vinni a helyi termelőket, aztán eladni a saját terméküket, közben, ha kell, zsebrevágni néhány kulcsfigurát.

Eddig oké. Viszont, hadd áruljak el egy fontos dolgot a porosz nyugdíjrendszerről. A legfontosabb, hogy egészséges korfát feltételez, tehát kb állandó eltartott/eltartó arányt. Vagyis, a nyugdíjasoknak semmi oka meglepődni, ha 70 évesen két gyerekük és egy unokájuk van, és kevés a nyugdíjuk - nincs ugyanis, aki megtermelje. Persze ágálhatnak a nyugdíjak reálértékéért, ez azonban azzal jár, hogy tovább nőnek a munkára rakódó terhek, a gyerekvállalás nehézségei, és egyre többen lépnek le külföldre (és nem a hülyék). A lehetséges megoldás - amit jelenleg Gordon is akar, és jobboldali létemre támogatom -, csökkenteni az inaktívak juttatásait (ezek elsősorban a cigányok és nyugdíjasok), családi pótlék helyett adókedvezményt adni, a nyugdíjakat pedig maximálni, ezáltal csökkenteni az adókat és versenyképességet teremteni. A lényeg, hogy megérje dolgozni, és megérje gyereket vállalni.

Ez persze mind csak idea. Jelenleg 3 millió nyugdíjas van, a 8 év alattiak 80% cigány, egy ilyen programot lehetetlen keresztül vinni - kereshetek magamnak én is egy jobb országot.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.02. 11:33:18

És még egy fontos gondolat: természetesen a jelenlegi termelési hatékonyság és energiaárak mellett mindenki sokkal jobban élhetne, ha nem vennének ki rengeteg pénzt a rendszerből a kamat-, járadék- és egyéb munka nélkül szerzett jövedelmek.

Sorosék 92ben 3 millárd font kárt okoztak Nagy-Britanniának. Ma két gyereket majdnem két évre ítéltek állatkínzásért. Ez van.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.02. 11:35:01

@Bockó: 8 év alattiak 40%-a, bocsánat, de a 80% sincs már messze :(

CsZs 2009.04.02. 19:36:20

Nagyon szép és jó, de ez egy jogállam, ilyen megoldások pedig diktatúrában vannak. Bármennyire is szeretnék mondani, vannak hullámok, alábukások, de most nem diktatúra van. Mi lesz a becsület jogban kifejezett explicit definiciója? Mi az erkölcs BTK-ba ültetett leírása? Ami ide le van írva az valódi populizmus. Úgy mondom ezt, hogy engem és családomat is érint az egész, és az mszp-t is melegebb égtájakra kívánom. Persze, vagyük el a kulákoktól, biztos lopták. Biztos mindenki lopta? Ki ön hogy ezt kijelentheti? A Jóisten könyvvizsgáló diplomával? A mostani megszorítás a felelőtlen korábbi osztogatások visszafizetett kamatja, akkor jól jött a pénz nyilván mindenkinek, nekem is, de most vissza kell fizetni, mert a pénz osztogatása nem termel(t) pénzt és jólétet, ez van. Egyébként sok adat sántít.

NRG44 · http://althir.org 2009.04.02. 21:39:59

A pénzt nem a mi jólétünkre vették fel, hanem egymásnak osztották szét, másrészt pedig a multikat támogatták belőle! Te se sok Bogár Lászlót olvastál. :-)

Mérnöktanár 2009.04.04. 20:26:35

Ha a most dolgozni kezdőkkel új társadalmi szerződést kötnek, semmi gond...

De az, hogy a háború utáni, és az 56 utáni generációval, akik újjáépítették az országot, téglajegyekkel, és kommunista szombatokon, valamint társadalmi munkákkal, és brigádfelajánlásokkal megteremtették azt az anyagi gazdagságot, amelyet a rendszerváltáskor a köpönyegforgatók elprivatizáltak, és újra megfizettetik, amit elloptak, az már aljasság.

Gyakorlatilag minden párt kompromittálta magát, a pártrendszer végleg megbukott. Azért bukott meg, mert elárasztották a szerencselovagok, akik csak a szófosáshoz értenek, és elárasztotta a maffia, amely a pénzét a pártokon keresztül lopja, és mossa.

Egy átlag nyugdíjas akinek a fizetése 90 %-át az állam visszatartotta, akivel a kis alamizsnáján békekölcsönt vetetett, majd azt felbruttósította, és rögtön 25% ÁFÁ-val terhelte, akinek adott 310 Ft húspénzt, akit rabszolgaként használt egész életében, akit 300 000 eFt-tal büntet ha, a 30-as táblát 50-nek olvassa... :), anyáinkat, apáinkat, azokat akik mindezek mellett, mai értéken legalább 180 millió Ft kamatos kamattal számolt nyugdíjjárulékot fizettetett be, s akiket már 3 évvel a nyugdíjazásuk előtt el akar temettetni, akiket míg él várólistára tesz, akiknek a gyógyszerek árát annyira emeli, hogy megvenni ne tudják, nos ezek a nyugdíjasok nem szeretnék, ha elgordonkáznák a nótájukat. ELÉG VOLT!!!
Kérik vissza a befizetett nyugdíjakat, és a befizetett TB-ket kamatostúl! Majd fizetnek mindenért. A TB, figyelembe véve, hogya vállalataok 40% TB-t fizettek a dolgozó pedig a netto bér 13%-át, elég tetemes a visszafizetendő összeg.

Nem jár a visszafizetést? De bizony jár, ugyanis gordonka visszamnenőleg akarja módosítani a társadalmi szerződést. Ha neki lehet, lehet a nyugdíjasoknak is. VISSZA AZ ÖSSZES TB-t, és az ÖSSZES NYUGDÍJJÁRULÉKOT. Majd mi befektetjük, és forgatjuk. Majd veszünk Hajdú Bét-et, téglagyárakat, olajgyárakat, cemengyárakat, cukorgyárakat, kekszgyárakat, élelmiszer kiskert, csapággyárat, acélkohót, MÁV-ot. Ezek elég jó hasznot hoznának, meg lenne a fedezete a nyugdíjaknak, különösen, ha a SZOT üdüléket is a nyugdíjasok üzemeltetnék, nem az eltársak!!!

Ez emberségesebb, mint kinyírni az öregeket, anyáinkat, apáinkat. Ők még egy kicsit élni, , pihenni szeretnének. Nem kérnek a népirtásból.
Emberséget kérnek apáink, és a halálbüntetés azonnali visszahozását, hogy legyen arányos büntetésük a tömeggyilkosoknak.

macihagyma 2009.04.05. 08:15:35

Hát, Mérnöktanár úr, te duplán álltál sorba, mikor a demagógiát osztogatták.
180 milliót fizettek be.....? Nem vagy te komplett.

Mérnöktanár 2009.04.05. 11:28:07

@Bockó:

A nyugdíjasokat NEM KELL TÁMOGATNI! A nyugdíjasok BŐSÉGESEN befizették mind a nyugdíj, mind a TB /OTI/ járulékaikat, amelyek kamatos kamatokkal irdatlan összegeket tesznek ki.
Semmi baj a cigányok támogatásával. A baj a mértéktelenség. Az a baj, hogy 8 gyerekre álltak be a cigányok, a magyarság meg 1 gyerekre.
A kínaiak a 2, gyereket már büntetéssel sújtják.

A mai fiatal generációt NEM LEHET KÉNYSZERÍTENI arra, hogy a maga, és az édesapja, valamint az édesanyja nyugdíját is fizesse. A nyugdíj rendszer nem ez. A nyugdíj rendszer a saját jogon befizetett járulék egy igen kis részének visszakapása. Amikor azonban egy gyilkos siserahad arra szövetkezik, hogy a nyugdíjazás előtt 3 évvel
haljon meg a nyugdíjazandó, az már NÉPÍRTÁS.

Mérnöktanár 2009.04.05. 11:34:32

@macihagyma: Te mennyit tudsz a kamatos kamatról? Valamit már hallottál róla?

Itt egy táblázat a nyugdíjazásig:

Szolgálati idő Havi nyugdíjjárulék befizetés inflációval növelve 12 hó Éves befizetés Éves kamat % Éves kamat Ft Kamattal növelt tőke
1 5 200 12 62 400 10 6 240 68 640
2 5 720 12 137 280 10 13 728 151 008
3 6 240 12 225 888 10 22 589 248 477
4 6 760 12 329 597 10 32 960 362 556
5 7 280 12 449 916 10 44 992 494 908
6 7 800 12 588 508 10 58 851 647 359
7 8 320 12 747 199 10 74 720 821 919
8 8 840 12 927 999 10 92 800 1 020 799
9 9 360 12 1 133 119 10 113 312 1 246 431
10 9 880 12 1 364 991 10 136 499 1 501 490
11 10 400 12 1 626 290 10 162 629 1 788 919
12 10 920 12 1 919 959 10 191 996 2 111 954
13 11 440 12 2 249 234 10 224 923 2 474 158
14 11 960 12 2 617 678 10 261 768 2 879 446
15 12 480 12 3 029 206 10 302 921 3 332 126
16 13 000 12 3 488 126 10 348 813 3 836 939
17 13 520 12 3 999 179 10 399 918 4 399 097
18 14 040 12 4 567 577 10 456 758 5 024 334
19 14 560 12 5 199 054 10 519 905 5 718 960
20 15 080 12 5 899 920 10 589 992 6 489 912
21 15 600 12 6 677 112 10 667 711 7 344 823
22 16 120 12 7 538 263 10 753 826 8 292 089
23 16 640 12 8 491 769 10 849 177 9 340 946
24 17 160 12 9 546 866 10 954 687 10 501 553
25 17 680 12 10 713 713 10 1 071 371 11 785 084
26 18 200 12 12 003 484 10 1 200 348 13 203 833
27 18 720 12 13 428 473 10 1 342 847 14 771 320
28 19 240 12 15 002 200 10 1 500 220 16 502 420
29 19 760 12 16 739 540 10 1 673 954 18 413 494
30 20 280 12 18 656 854 10 1 865 685 20 522 539
31 20 800 12 20 772 139 10 2 077 214 22 849 353
32 21 320 12 23 105 193 10 2 310 519 25 415 713
33 21 840 12 25 677 793 10 2 567 779 28 245 572
34 22 360 12 28 513 892 10 2 851 389 31 365 281
35 22 880 12 31 639 841 10 3 163 984 34 803 825
36 23 400 12 35 084 625 10 3 508 463 38 593 088
37 23 920 12 38 880 128 10 3 888 013 42 768 141
38 24 440 12 43 061 421 10 4 306 142 47 367 563
39 24 960 12 47 667 083 10 4 766 708 52 433 791
40 25 480 12 52 739 551 10 5 273 955 58 013 506
41 26 000 12 58 325 506 10 5 832 551 64 158 057
42 26 520 12 64 476 297 10 6 447 630 70 923 926


Ez meg a nyugdíjazás után:

Életkor Havi nyugdíj Éves nyugdíj Kamat % Éves kamat Ft Tőke
60 100 000 12 1 200 000 5 70 923 926
61 105 000 12 1 260 000 5 3 546 196 73 147 123
62 110 250 12 1 323 000 5 3 657 356 75 415 329
63 115 763 12 1 389 150 5 3 770 766 77 727 488
64 121 551 12 1 458 608 5 3 886 374 80 082 324
65 127 628 12 1 531 538 5 4 004 116 82 478 326
66 134 010 12 1 608 115 5 4 123 916 84 913 721
67 140 710 12 1 688 521 5 4 245 686 87 386 461
68 147 746 12 1 772 947 5 4 369 323 89 894 190
69 155 133 12 1 861 594 5 4 494 710 92 434 226
70 162 889 12 1 954 674 5 4 621 711 95 003 530
71 171 034 12 2 052 407 5 4 750 177 97 598 679
72 179 586 12 2 155 028 5 4 879 934 100 215 834
73 188 565 12 2 262 779 5 5 010 792 102 850 708
74 197 993 12 2 375 918 5 5 142 535 105 498 529
75 207 893 12 2 494 714 5 5 274 926 108 154 006
76 218 287 12 2 619 450 5 5 407 700 110 811 285
77 229 202 12 2 750 422 5 5 540 564 113 463 906
78 240 662 12 2 887 943 5 5 673 195 116 104 761
79 252 695 12 3 032 340 5 5 805 238 118 726 042
80 265 330 12 3 183 957 5 5 936 302 121 319 189
81 278 596 12 3 343 155 5 6 065 959 123 874 835
82 292 526 12 3 510 313 5 6 193 742 126 382 749
83 307 152 12 3 685 829 5 6 319 137 128 831 766
84 322 510 12 3 870 120 5 6 441 588 131 209 728
85 338 635 12 4 063 626 5 6 560 486 133 503 408
86 355 567 12 4 266 807 5 6 675 170 135 698 430
87 373 346 12 4 480 148 5 6 784 922 137 779 197
88 392 013 12 4 704 155 5 6 888 960 139 728 794
89 411 614 12 4 939 363 5 6 986 440 141 528 903
90 432 194 12 5 186 331 5 7 076 445 143 159 701
91 453 804 12 5 445 647 5 7 157 985 144 599 756
92 476 494 12 5 717 930 5 7 229 988 145 825 918
93 500 319 12 6 003 826 5 7 291 296 146 813 196
94 525 335 12 6 304 018 5 7 340 660 147 534 637
95 551 602 12 6 619 218 5 7 376 732 147 961 190
96 579 182 12 6 950 179 5 7 398 059 148 061 561
97 608 141 12 7 297 688 5 7 403 078 147 802 066
98 638 548 12 7 662 573 5 7 390 103 147 146 468
99 670 475 12 8 045 701 5 7 357 323 146 055 805
100 703 999 12 8 447 986 5 7 302 790 144 488 210
101 739 199 12 8 870 386 5 7 224 410 142 398 715
102 776 159 12 9 313 905 5 7 119 936 139 739 050
103 814 967 12 9 779 600 5 6 986 953 136 457 423
104 855 715 12 10 268 580 5 6 822 871 132 498 284
105 898 501 12 10 782 009 5 6 624 914 127 802 089
106 943 426 12 11 321 110 5 6 390 104 122 305 028
107 990 597 12 11 887 165 5 6 115 251 115 938 756
108 1 040 127 12 12 481 524 5 5 796 938 108 630 094
109 1 092 133 12 13 105 600 5 5 431 505 100 300 719
110 1 146 740 12 13 760 880 5 5 015 036 90 866 831
111 1 204 077 12 14 448 924 5 4 543 342 80 238 803
112 1 264 281 12 15 171 370 5 4 011 940 68 320 804
113 1 327 495 12 15 929 938 5 3 416 040 55 010 409
114 1 393 870 12 16 726 435 5 2 750 520 40 198 172
115 1 463 563 12 17 562 757 5 2 009 909 23 767 186
116 1 536 741 12 18 440 895 5 1 188 359 5 592 606
117 1 613 578 12 19 362 940 5 279 630 -14 458 851
118 1 694 257 12 20 331 087 5 - -36 529 434

A táblázat azt mutatja, hogy a nyugdíjjárulékok által létrehozott tőke a nyugdíjazás után még tovább kamatozik, és kb 116 éves korban fogy el. De ekkor is úgy, hogy évente 10%kal emelkedok a nyugdíj!!!

Ha nem jelenik meg jól a táblázat, érdemes txt-ből az Excelbe vinni és tanulmányozni.

Macihagyma kedves! Ha csak 6 elemid van, ne okoskodj!!

Mérnöktanár 2009.04.05. 12:09:29

Bajnai mester!

Kössünk üzletet! /A pénz minden./

A nyugdíjasok lemondanak a 13. havi nyugdíjról, de az MSZP minden tagjának összes vagyonát kobozzák el!

Kapjank életfogytiglant, és soha többé ne indulhassanak választásokon!

Ipari-antidepresszió 2009.04.05. 13:42:24

@Mérnöktanár: Az akkori befizetések az akkori nyugdíjasoknak mentek. Ez a felosztó kirovó rendszer lényege, nincs tőkefelhalmozás.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 13:48:32

@Mérnöktanár: Az argumentum ad hominem bizonyos körökben már cikinek számít. Ha azt mondják rád, hogy demagóg, legalább ne demagógiával válaszolj.

Másrészt, ha nem hallottál a porosz nyugdíjrendszerről, nézz utána. Nem az a lényege, hogy befektetik a pénzt, hanem az, hogy az éppen dolgozók fizetik a nyugdíjat, vagyis egy nagy piramisjáték az egész, ami fogyó népesség esetén bedől. A befektetéses öngondoskodás esetén ugyanez igaz, állandó népességnövekedés nélkül nincs állandó gazdasági növekedés, vagyis azok a szép hosszú táblázatok, amiket linkeltél, nem jelentenek semmiféle garanciát, ahogy azt minden befektetési cég köteles jelezni. Az állandó gazdasági növekedés pedig, az állandó népességnövekedéssel együtt, abszurd.

A gond végső soron az, hogy rengeteg pénzt vesznek ki a rendszerből kamatként, lásd
www.eleg.hu/dvd/
www.zeitgeistmovie.com/
ésatöbbi.

A kommunistákat pedig a franc se etetné életük végéig, fojtsák vízbe mindet. Vagy a lámpavas is megteszi, hogy jó példával járjanak elől.

NRG44 · http://althir.org 2009.04.05. 20:03:16

Jó meglátás. A neoliberálisok szokták mindenre, de abszolút mindenre azt mondani, hogy demagóg, ami a magyarok számára kedvező dolog.

Az akkori befizetések nagy részét hülyeségekre szórták el. Pl. a világ különféle pontjain működő kommunistákat támogatták belőle, vissza nem térítendő formában persze.

De a mostani nyugdíjakat a mostani befizetésekből adják = emelni kell a bérszínvonalat, abl majd több jut, ja és nem szabad a munkáltatói járulékokat csökkenteni. mert az csak a multiknak kedvez.

Azt én is látom, hogy ha minden így egy tovább, nekem (28) már nem is lesz nyugdíjam :((

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 20:24:06

@NRG44: A személyeskedés a magyarok számára kedvező?

Btw, én egy kamatmentes fizetőeszközben és lokális termelésben hiszek, és az erdőben szeretnék élni egész nap olvasgatva, néha etetni az állatokat és sajtot készíteni, stb. Úgyanígy, ha a realitások talaján akarok maradni, akkor azt mondom, hogy kisebb jövedelemadó és kisebb munkáltatói járulék kell.

Mérnöktanár 2009.04.05. 22:51:35

@Ipari-antidepresszió:

Azt állítod, hogy a nyugdíjrendszer úgy indult, hogy előbb adtak nyugdíjatm aztán a második generáció már fizetett járulékot is?

Mérnöktanár 2009.04.05. 23:30:01

@Bockó:

Ekkora gyilkos demagógiát!

".csökkenteni az inaktívak juttatásait (ezek elsősorban a cigányok és nyugdíjasok)...

"A lényeg, hogy megérje dolgozni, és megérje gyereket vállalni."

A mai nyugdíjasoknak nem érte meg dolgozni, és gyereket vállalni.

A nyugdíjasok nem inaktívak. A cigányokat megfojtották. A munkanélküliség: gyilkosság.
A nyugdíjasok nem munkanélküliek!

A mai gyerekek látják, hogy hogy mészárolják le apáikat anyáikat, és nem fognak gyerekeket vállalni. Nem éri meg.

A mai nyugdíjasokkal is elhitették, hogy megéri dolgozni, megéri gyereket nevelni.

Az emberek kiismerték a politakai maffiákat.

Vége a játéknak!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.06. 00:01:39

@Mérnöktanár: 'A mai nyugdíjasoknak nem érte meg dolgozni, és gyereket vállalni.'

Ez irónia? Dolgozni kötelező volt, gyereket meg nem vállaltak - eleget.

'A nyugdíjasok nem inaktívak.' Nem dolgoznak. Lehet, hogy pl rendszeresen teniszeznek vagy kirándulnak, de ebben az értelemben inaktívak. Tudom, dolgoztak egész életükben, és hogy ez igazságtalanság, azt is tudom, hogy ahol nem éri meg megöregedni, ott nem éli meg élni, de egy égő házból sem az időseket mentik ki elsőként.

'A cigányokat megfojtották.' Igazából, a cigányok fojtanak meg minket - 'mi' alatt a magyarokat értem.

'A munkanélküliség: gyilkosság.' Tisztában vagyok vele, hogy ez a rendszer működhetne jobban, de a mozgásterünk sajnos nagyon behatárolt, abból kell kihozni a legtöbbet, ami van.

'A mai gyerekek látják, hogy hogy mészárolják le apáikat anyáikat, és nem fognak gyerekeket vállalni.' A mai gyerekek jól akarnak élni, gyerekkel ez nehezebb.

'A mai nyugdíjasokkal is elhitették, hogy megéri dolgozni, megéri gyereket nevelni.'

Kb. 6 sor az önellentmondás-ciklusod? :)

'Vége a játéknak!' És most? Csöndben kihalunk, az utolsó leoltja a villanyt?

Mérnöktanár 2009.04.06. 08:26:50

@Bockó:


”Dolgozni kötelező volt, gyereket meg nem vállaltak - eleget.”

Dolgozni ma egy mindenki számára elérhető lehetőségnek kellene lennie. Ha az állam a kirótt adókból nem teremt munkahelyeket, akkor mulasztásos Alkotmány sértést hajt végre.
A nem vállaltak eleget kitétel légből kapott. Mihez képest? Az emberek mindig elég gyereket vállalnak. Pontosan annyit vállalnak, vagy egy kicsit többet, mint ameűnnyit el tudnak tartani. A többletet örökbe fogadják, vagy állami gondozásba veszik.

” egy égő házból sem az időseket mentik ki elsőként.”

Csak te hagynád ott apádat, anyádat… Az emberélet egyforma értékű. Milyen értékrend a tied?

” Igazából, a cigányok fojtanak meg minket - 'mi' alatt a magyarokat értem.”

Tiltott rasszizmus. A cigányokat arra trenírozta az állam, ,hogy antidemokratikus intézkedéseivel a cigányszaporodást dotálja. Nem munkabérre, hanem segélyekre fordította a dolgozóktól beszedett adókat.

”Tisztában vagyok vele, hogy ez a rendszer működhetne jobban, de a mozgásterünk sajnos nagyon behatárolt, abból kell kihozni a legtöbbet, ami van.”

A törvényeket, és főleg az alkotmányt nem az anyagi lehhetőségek szabják meg, hanem a törvényekkel kell megszabni azokat az anyagi mozgástereket, amelyek lehetővé teszik a törvények végrehajtását. Az okozat nem előzheti meg az okot.

'A mai gyerekek látják, hogy hogy mészárolják le apáikat anyáikat, és nem fognak gyerekeket vállalni.' A mai gyerekek jól akarnak élni, gyerekkel ez nehezebb.

A mai gyerekek azért akarnak jól élni, jobban élni, mert látják apáik áldozatait, 1945, 1956, 1989, és atz is látják, hogy a Kánaánnak beígért EU csak pénzt vesz el az országtól, és az gyakorlatilag egy nemzetközi maffia szervezet. Nem a lemaradt országok jólétének megvalósítása a cél, hanem az egyes országok külön, extra adóztatása a célból, hogy az EU pénzügyi urai még jobban tömhessék feneketlen zsebeiket. Akitől elveszik a 13. havi nyugdíj alamizsnáját, nem érti, hogy mért kell kaviárral, és hízott libamájjal tömködni az EU urait, akiknek ma is kiküldjük adóink java részét.

”Kb. 6 sor az önellentmondás-ciklusod? :)”

Az önellentmondást nem látom…, a felfogásunk lehet különböző.

”És most? Csöndben kihalunk, az utolsó leoltja a villanyt?”

Szerintem hangosan halunk ki. A demokráciának hazudott kapitalizmus megbukott.

A nemzeti vagyont elorzó maffiózókat el kell számoltatni! Vagyonukat el kell kobozni. A Kulákkomunistákat ugyanúgy el kell számoltatni, mint ahogy ők számoltatták el a kulákokat anno…

Mérnöktanár 2009.04.06. 10:07:36

Ha az állam, gyakorlatilag MINDEN állami feladatot megszűnik kielégíteni, mire szed még adót?

Meg kell határozni az állami feladatok körét, amihez ki kell kérni a társadalom véleményét, és a megmaradó feladatokra ki kell kalkulálni a beszedendő adóvolument.

Az, hogy ma a jövedelmek kb. 90%-át(!) adó, és adójellegű befizetések /ÁFA-ztatott SZJA, TB 39%+13%, jövedéki adók, illetékek, bírságok, parkolási díjak, zöldkártyáztatott műszaki vizsga, éves fizetést kitevő közlekedési bírásg, stb., stb. teszik ki, miközben kakakóbiztos PC-kre, kórházi széfekre, nem használt díjbeszedő automatákra, kormányzati luxusgépkocsikra, stb., stb., szórják a pénzt; tarthatatlan.
A középkorban a jobbágy fizetett papi tizedet, és földesúri kilencedet. Ez majdnem 1/5 = 20% volt /csak/.

A mai adóztatás megfelel a rabszolgatartó állami berendezkedésnek. Gyakorlatilag csak a létfenntartásra elég a jövedelem kb. 2 millió embernél. A többiek éheznek, szenvednek.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.06. 11:17:36

@Mérnöktanár: A gond az, hogy bármilyen értelmes diskurzus feltétele, hogy a felek elég tisztességesek, illetve elég okosak legyenek ahhoz, hogy belássák a következetlenségeket, érvelési hibákat, stb.

Írod pl, hogy Mo mozgásterét a törvények határozzák meg, aztán belinkelsz egy cikket, aminek a tanulsága szerint Brüsszel - kb 15 sor távolságra, egy nagyságrendet tévedtem 0. közelítésben az önellentmondás ciklusodat illetően, bocsánat. (Hogyan is lehetne egy ország 'szabad', akkora államadósággal, mint a miénk?) Egy mérés nem mérés, ugye.

'A mai nyugdíjasoknak nem érte meg dolgozni, és gyereket vállalni.
A mai nyugdíjasokkal is elhitették, hogy megéri dolgozni, megéri gyereket nevelni.'

Így már látod?

'Milyen értékrend a tied?' Racionális. A tied pedig önző. Feltehetném a kérdést, hogy elvárnád-e, hogy a fiad otthagyja pár hónapos csecsemőjét a tűzben, hogy téged megmentsen?

És persze, sok-sok embert kéne felelősségre vonni, kellett volna már a rendszerváltáskor, én sajnos nem látok rá esélyt.

Mérnöktanár 2009.04.06. 19:01:38

Olvasni való:

belfold.ma.hu/tart/cikk/aa/0/42292/1/kekhirek/Rendorsegi_vizsgalat_Regen_a_magyarok_karoba_huztak_a_hazaarulokat

Az ország akkor lehetne szabad, ha urai nem árulnák, nem árulták volna el. Nincs önellentmondás nálam, nálad van.

Az én álláspontom nem önző. Sőt: önzetlen:

Az emberek a demokráciában egyformák. A torzult fasiszta, maffiózó szemléletben az az értékesebb, aki nemtelen versenyben lenyomja azokat, akik nemes versenyben szeretnének versenyezni.
Egyébként az ember az az élőlény, akinek már nincs szüksége versenyre ahhoz, hopgy életben maradhasson.

A verseny szükségességét azok az állatok szajkózzák, akik már a célban vannak.

Te hol vagy éppen?

Mérnöktanár 2009.04.06. 19:10:08

Kedves Bockó!

Az MSZP politikája kb. 3 millió ember idő előtti elhalálozását okozza. Ez vitán felüli megállapítás.

Gyakorlatilag akkor ez 3 millió ember legyilkolása.

Milyen büntetést tartasz arányosnak ezzel a bűntettel?

Én az életfogytiglant, vagyis azt, hogy ezeket gyilkosokat az én pénzemen tartsák akár több évtizedig, nem tartom korrektnek.

Dolgoztassák ezeket az állatokat uránbányában, és termeljék meg a saját tartási költségeiket. OK?

Mérnöktanár 2009.04.06. 19:33:21

Az összes párt kompromittálódott.

A demokrácia megbukott.

A magyar államrendnek olyannak kellene lennie, hogy a maffiózókat azonnal ki lehessen végezni. Nem kellenek élősködők. Az egyházak, és pártok egy tőről fakadnak. Egyesek rájöttek, hogy pusztán beszédből, pofázásból jól meg lehet élni. Ígérni kell, és kész.

Elég volt! Dolgozni kell! A duma nem elég. Piacgazdaságban termelni kell, a fogyasztás nem hoz létre értéket.

Mérnöktanár 2009.04.06. 19:41:02

A halálbüntetést jogtalanul törölték el.

Gyakorlatilag ma is lehetséges, ugyanis az Alkotmány - meg lehet nézni - kizárólag az _önkényes_ életelvételt tiltja:

54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.

A veleszületett jog nem azt jelenti, hogy akármeddig tart. Pusztán annyit jelent, hogy születéskor az ember birtokában van. Elveszítheti ezt a jogot, elvehető tőle, ha visszaél ezzel a joggal, és más emberektől pl. elveszi ezt a jogot.
Az önkényes életelvétel jelentése: Gyilkosság.

Nem minden életelvétel önkényes.

A törvényes, bíróság által hozott ítélet alapján történő életelvétel, kivégzés lehetséges. Az 56-os hóhér ma is kész ítéletvégrehajtásra.

A kivégzés nem gyilkosság, mert a kivégzés törvényes életelvétel. Alkotmányunk ezt ma is megengedi.

Mérnöktanár 2009.04.06. 19:53:04

A nyugdíjasok senkinek nem vették el önkényesen az életét, tehát kivégzésük nem indokolt.

A nyugdíjasok életét elvette: Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Bajnai Gordon, stb.

Hazudtak éjjel, nappal, meg este...
Azaz a Btk. 318. § szerinti csalás bűncselekményt követték el különösen nagy értékre, előre megfontolt szándékkal.?
Ez a tevékenység gondatlanságból, vagy előre megfontolt szándékkel elkövetett gyilkossággal, tömeggyilkossággal járt. Nem tételezhető fel az, hogy nem voltak tudatában tetteiknek. Van diploma bőven. Van libáért vett is. Az is csalás...

A kérdés mármost az, hogy büntetlenek maradjanak-e ezek a cselekedetek?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.08. 00:50:30

@Mérnöktanár: Irigyellek. A te világodban minden olyan szép és egyszerű.

Mérnöktanár 2009.04.08. 12:32:57

@Bockó: Az én világomban minden csúnya, és bonyolult. Beírásaimból logikusan ezek következnek, nem az ellenkezőjük.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.08. 22:28:41

@Mérnöktanár: Akkor az. A lényeg, hogy közöd nincs a valósághoz.

nyugdíj 2009.04.09. 19:50:48

Kedves Olvasók/Hozzászólók!

Szíves figyelmetekbe ajánlanám édesapám 'kiegészítését' a nyílt levélhez!

További szép napot!

NRG44 · http://althir.org 2009.04.10. 18:23:15

@Bockó: te meg miről beszélsz?

Aki hatalmon van, viseli a felelősséget. És hát elcseszték, ráadásul nem bénasdágból, hanem már eleve ez volt a szándékuk. Az erőforrások magukhoz vétele, amihez azokat előbb persze a társadalomtól el kell venni, ezt megideologizálják szépen, sokan meg vakon hisznek nekik.

És igenis alkalmaznak bérbeírókat. A suttogó propaganda régi komcsi találmány. A másként gondolkodókat ezek rendszerint lebutázzák/lekádáristázzák/ledemagógozzák, többek között erről lehet őket megismerni.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.12. 16:24:32

@NRG44: Már én se tudom mire írtam, egyébként igazad van.

Mérnöktanár 2009.04.16. 17:50:51

Bajnai mester nyilatkozata:

"Világosan kell látni, hogy ma a nyugdíjasoknak választaniuk kell: vagy lemondanak a 13. havi nyugdíjról a mai formájában, de cserébe az első 12 havi értékét megőrizzük és stabilan biztosítjuk, vagy előbb-utóbb nem tudjuk fizetni még azt sem, ami mindenképpen járna."

Van egy harmadik választási lehetőség is:

ELSZÁMOLTATÁS.

A nyugdíj alapok visszapótlása, elvétele azoktól, akik elorozták. Senki nem adott felhatalmazást arra, hogy a kormánytagok szuper Audikkal furikázzanak, hogy kakaóbiztos számítógépekre, ezredfordulós homokórára, ,kórházi száfekre, az APEH-nek milliós évvégi pulykapénzekre szórják el a nyugdíj, és TB alapokat.

A bűnösöket meg kell keresni, és el kell számoltatni. A fontos a kár megtérítése. Ha a kár nem térül meg, akkor a bűnösöket azonnal ki kell végezni.

Ez a 3. lehetőség, kedves Gordon.

Látnunk kell, hogy a szocik minden szociális vívmányt, mondhatjuk EU-s vívmányt eltörölnek azért, mert a teljes nemzeti vagyont, a TB, és nyugdíj alapokat ellopták. Ezeket meg lehet, és meg kell találni, és vissza kell venni. A demokrácia nem jelenti a Maffia szabad hatalmát.

A nyugdíjak bruttósítása is egy mocskos imperialista fogás. Hogy egyszerűbb legyen számolni bruttósítsunk 20 százalékkal 19% helyett. Ez azt jelenti majd, hogy 100 Ft nyugdíj 20 % bruttósításal 120 Ft-ra nő. Ebből aztán 20 % adót fizetve 96 Ft marad. Vagyis a 100 Ft nyugdíj helyett csak 96 Ft lesz a pénztárcában. 100 Ft-onként 4 Ft, azaz 4 % újabb elvonással akarja Bajnai Nagymester megőrizni a 12 havi nyugdíj értékét, amely az EU átlagnyugdíj 1/8-a.
egy 100 000 Ft-os nyugdíj esetében ez 4000 Ft elvonást jelent majd.

Lehetne egy 4. megoldás is.
A bankválságot azokkal megfizettetni, akik azt okozták, azaz az államadósságot el kell töröltetni, ahogy a lengyelek eltöröltették.

Lengyel 2009.04.17. 16:17:38

A nyugdíjak elorzójáról kering a NET-en. Szegény drága jó Gordonunkat így támadják... Hmm....

Tárgy: Liba lopás 22 lépésben

1. a Raiffeisen adott jó sok kölcsönt a Wallisnak

2. a Wallis megvette a Hajdú-Bét-et

3. a Wallis átpakolta a Raiffeisenes kölcsönöket
egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a
kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal

4. a Wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmillíárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t
azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal

5. a Hajdú-Bét - talán az ügylettől nem függetlenül - erősen megroggyant

6. a Raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek, melyet jelzáloggal
fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyaira

7. a Hajdú-Bét nem fizet a kistermelőknek

8. felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen

9. a Cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a Raiffeisen
kölcsönszerződésétől számítva kevesebb mint 1 év - ennek azért van
jelentősége,
mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél
frisebb mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank
elsőbbséget a többi követeléssel szemben!

10. a Hajdú-Bét megtámadja a Cégbíróság által
elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét - hogy egy
másik megye Cégbírósága alá tartozzon

11. az új Cégbíróság észleli, hogy a cég
ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes

12. közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában
nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a
székhelyváltoztatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal
adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nemlétező faxszámról jött az
egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési
meghívóra!

13. az új Cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes

14. a Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról
lemond - az új Cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen!

15. közben lejárt az egyéves határidő, mihelyt az új Cégbíróság illetékesnek találta
magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a Raiffeisen nevére (4
nagyértékű telephely közül kettőt, karácsony este! történik meg a
földhivatali bejegyzés!)

16. a bank azonnal eladja mélyen áron alul a telephelyeket
baromfi-ágazatban érdekelt vállalkozók részére (pletykák szerint Bajnai
Gordon jóbarátai)

17. a bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén
elpasszol bagóért

18. a libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők,
bértermelők, integrátor, közvetítők, stb) feljelentést tesznek

19. a Bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért, feléért
passzolta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére

20. a Bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik Cégbíróság az illetékes a felszámolási
eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon - nem
foglalkoznak azzal, hogy Bajnaiék manővere megváltoztatta a kielégítési
sorrendet!!! azaz a bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt

21. 9 termelő öngyilkos lesz

22. az egyik integrátor pletykák szerint megzsarolja a bankot, hogy
borítja a "bulit", mert kezében van az új cégbíróság közleménye arról,
hogy nem illetékes az ügyben, mert már felszámolási eljárás van a Hajdú-Bét ellen -
a bank enged, fizet: elkerülendő a pert, az integrátor kussol, elkerülendő
a hosszas utánajárást

Mérnöktanár 2009.04.20. 07:44:26

Az adók, elvonások egyszerű kimutatása:

Fizetés...............100
Fizetés utáni TB......-40
Össz fizetés..........140
SZJA....100-40........-40
TB dolgozói...........-13
Vállalati TB a 100 Ft-ra vetítve...-28
Maradvány.......9
ÁFA...........-25
Maradvány....6,75

Összes adójellegű elvonás: 93,25
Nincsenek benne az illetékek, parkolási díjak, jövedékadók, stb.

Ennyit, azaz majdnem 7 % kap ma egy dolgozó effektíve kézhez, és még meg kell szorítani!
A normális rendszer az lenne, hogy fizet a dolgozó 20 %-ot, és nincs több adó.
Ilyen adózás mellett egy ember kizárólag azért él, hogy eltartsa az államot, azaz a maffiát, és a tolvaj, kulák politikusokat.

Ezt csak csúfságból lehet demokráciának hívni, különösen azt figyelembe véve, hogy a polgároknak csúfolt rabszolgák, csak a kizsákmányolóikat választhatják meg 4 évenként.

Egy polgár 2009.04.25. 15:50:40

A Népszabadság fórumon az alábbi választ kaptam egy kommentre.
(Röviden magamról, 1957-ben „ellenforradalmi bűncselekményekért” életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. Közkegyelemmel szabadultam 1963-ban.)

szegfuszeg | 2009. április 23. | 19:33:49
tip56

ha hallgattal volna, bolcs maradhattal volna, igy viszont alatamasztod azt a kepet, amit eddigi hozzaszolasaidbol csak sejtettunk eleddig....akkoriban is egy szocializalatlan, neveletlen egyen voltal, es ezen mecs se tud segiteni....mostanra ez az alacsony emberminoseged raadasul tetezodott az oregkori szenilitasoddal...csak tudnam az ilyenek miertnem a szocialis otthonokban kartyazgatnak

Ezzel kapcsolatban egy jó ötletem támadt. Ez minden bizonnyal Bajnai Gordonnak is tetszeni fog.
Minden 70 évét betöltő állampolgárt, a korhatárt betöltése napján a háziorvos injekcióval altassa el. Örökre. Minek az ilyen vénembereknek élni? Persze ne a háziorvos menjen házhoz (mert ez túl költséges lenne), hanem a páciens a rendelőbe várja ki a sorát. Hogy aztán, ha útközben éri őt a nagyszerű halál, az legyen a Közterület Fenntartó Zrt gondja. Ez egész jó, több 10 milliárd forint nyugdíj megtakarítást eredményezne.
De ez a humánus megoldás csak az átlagos állampolgárt illetné meg. Magamfajta „imperialista ellenforradalmárokat” célszerűbb lenne egész egyszerűen agyonverni. (Vagyunk még néhány százan.) Persze ingyen, szocialista brigádfelajánlásként. Erre biztos lenne önkéntes felajánlkozó a gyurcsányimádók népes táborában.
Ja és ezek közé az „imperialista ellenforradalmárok” oda lehet tenni még az zorbánt és társait.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.04.28. 17:47:53

Hali
jó post, csak a végén az a szavazósdi egy kissé szájbarágós.
Amire én nem tértem ki a vonatkozó postomban, az a következő:
A 13. havi nyugdíjat azért nevezték el így, mert azt akarták, hogy ajándéknak tűnjön, nem jogos járandóságnak és ha elveszik, azt könnyebben lehessen igazolni.
Nyilvánvaló, hogy egy "pragmatikus" (mennyire gyűlölöm ezt a kifejezést!) közgazdász első lépcsőben az idősebbeket húzza meg, akikből már nincs "haszna" a társadalomnak.
Ebből a logikából kifolyólag pl. Albert Einstein simán kifinghatott volna 60 évesen, mert csak lebzselt; és mindazon nagyszülők, akik erkölcsi értékeket/élettapasztalatokat adnak át az unokáiknak, csak szájtépő ingyenélők.

Bölcs Bagoly 2011.03.01. 20:51:44

Gyurcsány Ferenc emelte a nyugdíjak reálhozamát.

Bölcs Bagoly 2011.03.02. 14:37:16

Megint az M.Sz.P.-re mert a F.I.D.E.Sz. el akarja venni a nyugdíjukat.
süti beállítások módosítása